adib's FotoPage

By: adib umar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Jul-2009 04:29 Email | Share | | Bookmark
Sinilah pulak

Jemputlah bertandang ke http://www.shas-koleksiwarisanbonda.blogspot.com/ untuk berkongsi hobi.


Tuesday, 9-Jun-2009 15:54 Email | Share | | Bookmark
Koleksi nak jual

 
 
 
View all 8 photos...
Salam....cuti-cuti sekolah ni,barulah aku ada kesempatan nak mengemas rumah.Konon nak tukar stail,dari stail ala bali,jadi stail Inggeris pulak.Bila dah kemas tu,macam -macam benda terpaksa dibuang.Kalau tak bertambah le pecah "tongkang" yang sedia pecah ni.Lagipun,ingat nak fokus pada teko saja,minat sangat tgk teko ,macam-macam saiz ada..

Mangkuk oval corak daun mapple ni,dah lama beli sebab ada teko.Tapi cawan takdak.Dua ketoi ni je yang ada.Jadi,nak let go mangkuk ni.Teko...sayang.


Ni pulak piring,meriah bunga.Piring je,cawan dan teko takde.Sesuai hias di para,ala-ala hinglish gitu..



Ni pulak,sudu..tengok come,beli.Macamana nak display,tak pandai pulak.



Kalau ada sesiapa yang berkenan,nak lengkapkan set ke..boleh sms kak sha 0194434109.Semua ni set lama,hokkay.

Last sekali...inilah teko terbaru dalam koleksi.Ada 2 biji,tak terfikir lagi nak jual.Corak daun,macam daun mapple gak,jarang jumpa corak ni.
[b]


Friday, 29-May-2009 10:00 Email | Share | | Bookmark
Nak beli?

 
 
 
View all 8 photos...
Sebenarnya..bukan semua koleksi ni yang saya suka.Ada yang dah terbeli walaupun tak berkenan sangat.Jadi kalau ada yang rasa berkenan ,nak beli ataupun barter ,apa salahnya.Macam set cawan biru, tak berkenan sangat.Sapa nak beli/tukar boleh aje. Teko bunga pink ni pulak ada lebih,tapi keantikannya jelas terserlah..ada macam kesan lebam sikit pada bahagian tertentu.







Friday, 29-May-2009 09:43 Email | Share | | Bookmark
Pelarianku...

 
 
Terima kasih kepada yang sudi menjamu mata melihat koleksi yang tak seberapa ini.Sebenarnya,saya bukanlah pengumpul tegar koleksi lama ni...just suka-suka.tapi,bila MIL bagi koleksi lama, saya amat menghargainya.

Fotopages ni pulak lebih sebagai satu escapisme (betoi ke),nak hilangkan tekanan kerja.Biasalah,kerja mana yang takdak tekanan.Terpulang kepada kita bagaimana caranya untuk mengurus tekanan/stres supaya kita dapat terus melalui hari esok dengan senyuman dan keceriaan.Jadi,inilah satu saluran untuk melepaskan stress dengan cara paling enjoy,mudah dan free Bayangkan..saya yang yang buta IT ni pun dapat create satu FP sendiri.Gembira SANGAT..walaupun ...yang ado!

Ok..hari ni nak tayang benda baru..baru cilok dari rumah ibu mertuaku.Ini bekas ada gambar naga ni hadiah yang kakak ipar dapat masa perkahwinannya,34 tahun lepas.


Tuesday, 19-May-2009 13:49 Email | Share | | Bookmark
Suai padan

 
 
 
View all 4 photos...
Biasanya baju dan hiasan rumah je yang kita suai padan,nampaknya pinggan dan piring hiasan pun sesuai untuk disuaipadankan.Macam set teko dan cawan comel ni,nampak ngam je dgn piring kuih tu sebab warna bunganya seakan-akan sama..purple.Set ni dah lama dibeli.Cawannya sangat comel,ada enam biji.Rasa semak sangat,beri je pada kawan 4 biji.Tinggal la 2biji je..

Set biru pulak baru je beli.Dah beli baru terfikir,ini set lama ke set baru.Tapi tinggal itu je di kedai.Cantik juga,sebab piringnya ada bunga,cawannya pun ada bunga di kedua-dua belah.Boleh dihidangkan dengan piring bunga kekwa biru.



[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net